Vyrábame vlastné kvalitné cestoviny | Andiamopizza.sk Košice

Vyrábame vlastné kvalitné cestoviny

Ako v správnej talianskej reštaurácii, vyrábame cestoviny z kvalitnej talianskej semolínovej a špaldovej múky. Okrem tradičných cestovín sú to aj špenátové cestoviny a cestoviny s drvenými paradajkami. Vyrábané sú podľa tradičných receptov s najvyšším dôrazom na originalitu a ich chuť. 

Semolínové cestoviny

Semolína je typ múky, ktorá sa získava z tvrdorznnej pšenice. Vyznačuje sa vyšším podielom bielkoviny, má vyššiu nutričnú hodnotu a vyšší obsah minerálnych látok. Zásadné však je, že semolínová múka má nižší glykemický index ako klasická pšeničná múka, tým pádom sa škrob obsiahnutý v cestovine trávi pomalšie. Pri pomalšom trávení škrobu nedochádza k rýchlemu nárastu hladiny krvného cukru, čo má za následok nielen udržanie telesnej hmotnosti ale zlepšuje to aj výkonnosť organizmu. 
Semolínová múka je ideálna pre výrobu cestovín, pretože nemá tendenciu rozvárať sa. 

Špaldové cestoviny

Špalda je jedným z najstarších druhov pšenice. Je náročnejšia na pestovanie a zber a zrno je obalené hrubšou šupkou ako dnes bežne používané druhy pšenice. Zrno špaldy  je obalené dvojitou plevou, ktorá ho lepšie chráni pred vplyvmi znečisteného životného prostredia. Obsahuje viac živín, vlákniny, bielkovín, nenasýtených mastných kyselín, minerálov a je bez cholesterolu. Špalda má jemnú chuť pripomínajúcu oriešky.